Попов: знести скандальні будинки важко, бо їх будували законно



Фото з сайту КМДА

Голова Київської міськдержадміністрації Олександр Попов відзначає проблематичність повернення місту земель під скандальними будівництвами.

Про це він сказав у понеділок, повідомляє УНІАН.

"Я хочу, щоб ви розуміли: знести будинок – це дуже непроста річ в умовах того правового поля, яке в нас є. З того досвіду, який я на даний час маю, працюючи головою КМДА, ці будинки будувались з дозволу певних чиновників – відповідальних осіб", - сказав голова КМДА.

"Ви знаєте, що, наприклад, щодо Олександрівської лікарні ми просто домовились. Відмовились інвестори, і ми їх перенесли. Театральна площа – там у нас свій підхід був, зараз вони передають місту. Тобто, кожне питання треба розглядати окремо, тому що скрізь є правові підстави говорити, що все було збудовано тим чи іншим чином, але законно. Там, де є незаконно, ми вже там усе поробили – і землю повернули, і відмінились рішення по проектуванню", - запевнив Попов.

На колегії КМДА депутат Київради від фракції "Удар" Наталія Новак звернулась до чиновників, які доповідали по Геплану, з проханням прокоментувати, що буде з тими зеленими зонами, які були роздані "молодою командою Черновецького", а конкретно – з урочищем Покал, островом Жуків, урочищем Бичок, верхів’ям Дніпра, Собачим гирлом, затокою Верблюд.

На це начальник КО "Інститут Генплану Києва" Сергій Броневицький повідомив, що, зокрема, землі Жукового острова у новому Геплані вказані як зона зелених насаджень.

Що стосується інших теориторій, він порадив звернутись до матеріалів на інтернет-сайтах інституту "Київгенплан" і "Київголовархітектури", де представлено Генплан розвитку столиці до 2025 року.

"Там є інформація, і протягом двох місяців можна внести пропозиції", - зазначив чиновник.

Як відомо, 28 вересня лідер партії "Удар", голова однойменної фракції у Київраді Віталій Кличко заявив, що всі скандальні будівництва у Києві вже внесені до нового Генерального плану міста.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ