Відео з камери Індила: хлопця покалічили по приходу в райвідділок?



Фото "Сегодня"

Інтернет-видання "Свідомо" опублікувало записи камер спостережень з Шевченківського райвідділку міліції, які проливають світло на загибель студента Ігоря Індила.

Заданими міліції, Індила привели до райвідділу у стані алкогольного сп’яніння і помер він через невдале падіння.

Згідно з експертизою, у крові Індила має бути від 3.06 до 2.91 промілле, і він повинен був іти, хитаючись, зі значно порушеною координацією рухів, відзначає "Свідомо".

Однак, судячи з відео з камер спостереження, студент спокійно зайшов до райвідділу, без допомоги міліціонерів чи інших осіб пройшов через примішення.

Через годину після входу до міліції, Ігор вже самостійно не пересувався. О 21.49 міліціонер Сергій Приходько затягнув його до кімнати для адміністративно затриманих. За даними видання, це суперечить свідченням начебто друга Ігоря Олександра Хоменка, який стверджував на суді, що хтось із працівників міліції супроводжував Ігоря до камери, і Ігор самостійно ліг на лавку. 

Ігор залишився лежати на підлозі, а міліціонери не звертали на нього жодної уваги. (За свідченнями у суді іншого затриманого Анатолія Римара, Ігор сам ліг на лавку і спокійно спав там майже до 5-ої ранку).

Пролежавши на підлозі нерухомо 20 хвилин, о 22.11 Індило вперше почав рухатися. А після трьох годин неспокійних рухів таки ліг на лавку.

О 01.23 студент впадав з лавки (саме це падіння начебто спричинило закриту черепно-мозкову травму з переломом кісток склепіння і основи черепа). Двоє затриманих з сусідніх камер від цього не прокинулися. Але падіння бачив міліціонер Сергій Коваленко. 

За висновком експертизи, Ігор помер близько 03.00. Приблизно у цей же ж час помічник оперативного чергового Олексій Жижерін вивів одного з затриманих, обійшовши тіло Ігоря.

О 04.51 стан Ігоря зацікавив працівника міліції. На суді Жижерін пояснив: "Нагинаючись над ним правою рукою, я взяв його за передпліччя та за допомогою ноги перевернув його на живіт. Після цього я вийшов з камери. Зрозумівши, що Індилу погано, я пішов викликати швидку".

О 05.03 мертвого Ігоря поливали з пляшки з водою.

О 05.14 до камери зайшли лікарі швидкої, які констатували біологічну смерть Індила. 

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ