Депутати Кличка обурені, що чиновники курять в мерії


Фракція "УДАР Віталія Кличка" вимагає звіту міського голови та керівництва КМДА  про те, як виконується рішення Київради відносно заборони тютюнопаління в громадських місцях, прийняте ще у вересні 2008 року.

Про це заявив депутат від фракції Андрій Странніков.

"Нещодавно комісія Київради з питань охорони здоров’я підтримала таку ініціативу нашої фракції. Тож, сподіваюся, 6 жовтня на засіданні міськради ми нарешті зможемо почути від влади, що ж саме зроблено в цій сфері за три роки: скільки накладено стягнень за порушення правил, скільки складено протоколів, проведено перевірок тощо", - сказав депутат.

Хоча депутат прогнозує, що столичним чиновникам не буде чим хвалитися.

"Складається враження, що рішення про заборону паління в громадських місцях прийняли, але виконувати його ніхто не збирається. Про що говорити, коли в самій будівлі КМДА часто можна побачити курців із сигаретою в руках? Працівники мерії палять просто біля оголошень про заборону паління", - сказав Странніков.

Такі ж порушення, за його словами, є і в будівлях районних адміністрацій.  

Депутат наголосив, що це питання набуває неабиякої актуальності перед Євро-2012.

"Мало говорити про здоровий спосіб життя та декларувати підтримку європейських цінностей. У тих же європейських столицях сьогодні  діє заборона паління не лише у громадських місцях, але й у ресторанах та кафе. А в переважній більшості українських закладів навіть норма про половину місць для відвідувачів, котрі не палять, на практиці не виконується", - заявив Странніков.

Він додав, що сьогодні місту "потрібні конкретні та зрозумілі дії з популяризації здорового способу життя, і влада повинна показати у цьому приклад".

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ