Двоє молодих прокурорів вирішили розпочати кар’єру з хабарів


Генпрокуратура порушила кримінальну справу щодо двох співробітників органів прокуратури в столиці за вимагання хабара. 

Про це пише "Дело".

Так, у спробі незаконно заробити, використовуючи своє службове становище, підозрюються прокурор відділу прокуратури Києва й помічник прокурора Голосіївського району Києва.

За даними кримінальної справи, у середині серпня 2011 року співробітник прокуратури Києва (1984 року народження), помічник прокурора Голосіївського району (1987 року народження), а також їх загальний знайомий вступили в змову з метою одержання хабара в сумі 1700 доларів від власника одного зі столичних СТО. 

Ініціатором виступив прокурор відділу прокуратури міста, який повідомив помічнику прокурора Голосіївського району, що СТО, яке належить приватному підприємцеві, працює без відповідних на те дозволів і попросив останнього провести перевірку. 

17 серпня, як і було домовлено, помічник прокурора Голосіївського району почав перевіряти діяльність СТО.  

Однак у приватного підприємця, якому загрожували серйозні санкції, з'явився вибір.

Одночасно з початком перевірки до нього прийшов посередник, який "представляв інтереси" прокурорів. Він запропонував дати хабар у розмірі $1700 за те, щоб прокуратура закрила очі на відсутність необхідних дозвільних документів.

Гроші в підсумку посередник одержав, однак передати співробітникам правоохоронних органів не зміг, оскільки був затриманий у момент передачі хабара.

У справі триває слідство.

 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ