Кияни вийдуть на Печерську площу, щоб захистити її від забудови


30 вересня о 17.00 на Печерській площі, 1 відбудуться збори мешканців Печерського району проти забудови площі керівництвом Вищого господарського суду України.

"З початку вересня розпочато нахабну забудову Печерської площі, було заблоковано павільйони Печерського ринку без врахування думки громади. На площу завозяться залізобетонні плити для будівництва, які небезпечно скидаються на тротуар. Встановлюється будівельний паркан. Громада обурена та протестує проти забудови важливої для життя площі та ринку", - заявляють організатори.

Як відомо, 17 лютого 2011 року Київрада прийняла рішення про виділення ділянки Вищому госпсуду для реконструкції з добудовою адмінбудинку по вул. Олександра Копиленка, 6.

Мешканці ж побоюються, що на значній частині площі виросте 18-поверхівка з паркінгом.

Наразі вони зібрали більше 10 тисяч підписів жителів Печерська. І у вересні направили відповідні звернення до президента, прем`єр-міністра, ген прокурора, голови КМДА та голови Печерської РДА щодо негайного припинення забудови площі. Також подано позов до суду.

Водночас у Вищому госпсуді заявляють, що будівництво нового адміністративного корпусу на Печерській площі не знищить продовольчий ринок.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ