Тепло в київські в будинки подадуть 10 жовтня


Пiдключення тепла в житлових будинках у столицi розпочнеться з 10 жовтня i вiдбуватиметься поступово.

Про це заявив заступник начальника Головного управлiння житлового господарства Київської міськдержадміністрації Володимир Баженов, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Пiдготовлено проект розпорядження про початок опалювального сезону, поки що дата там стоїть – 10 жовтня", - сказав він.

Водночас, за словами чиновника, в проектi йдеться про те, що якщо впродовж трьох днiв пiдряд середньодобова температура, за даними Гiдрометцентру, буде +8 за Цельсiєм i нижче, опалювальний сезон може розпочатися i ранiше.

Баженов нагадав, що в попередньому опалювальному сезонi пiд час запуску тепла було допущено низку помилок. Зокрема, теплоносiй намагалися подати високу температуру та вiдразу до великої кiлькостi будинкiв, що призвело до великої кiлькостi аварiй.

"Тому ми починаємо трохи ранiше, щоб до 15 жовтня запустити за тиждень усi будинки", - зазначив вiн.

Баженов нагадав, що пiдключення тепла розпочнеться насамперед у будiвлях, що належать до сфери охорони здоров'я та освiти на пiдставi заявок цих закладiв. У житлових будинках запуск тепла здiйснюватиметься за графiком.

"У нас розроблено графiк на кожен день, якi будинки ми включатимемо", - повiдомив чиновник.

Загалом опалення необхiдно буде пiдключити в 11041 будинку, з яких 8,3 тисячі будинків комунальної власностi, близько 900 – житлово-будiвельнi кооперативи, 300 - об'єднання спiввласникiв багатоквартирних будинкiв, по 500 – відомчих та iнвестицiйних, 350 гуртожиткiв.

"Тобто ось цю всю махину одномоментно заповнити теплоносiєм i розповiтрити стояки, щоб розпочалася циркуляцiя, - у нас такої кiлькостi слюсарiв i сантехнiкiв у мiстi немає. Тому ми не запускатимемо увесь Київ вiдразу, ми берегтимо нашi мережi вiд гiдравлiчних ударiв, i, починаючи з 10 жовтня, - пiдключатимемо, пiдключатимемо, пiдключатимемо", - сказав Баженов.

Як ранiше повiдомлялося, пiдключення тепла в школах та лiкарнях цього року київська влада має намiр розпочати вже з 1 жовтня.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ