Двоє чоловіків спробували вкрасти кабелі під напругою


Двоє чоловіків отримали травми, намагаючись поцупити кабелі під напругою на кабельно-повітряній лінії "ТЕЦ-6 – Вигурівщина".

Як повідомляє прес-служба "Київенерго", надзвичайна подія трапилася нещодавно посеред ночі.

"Крадіїв не зупинила ні огорожа з попередженнями, що електроустановка працює під високою напругою, ні відповідні застережні знаки, ні елементарне почуття самозбереження", повідомили у прес-службі.

Бригада "Київенерго" під час нічної зміни зафіксувала відключення лінії напругою 110 кВ і спалах в районі одного з перехідних пристроїв.

При огляді обладнання безпосередньо на місці пригоди фахівці виявили, що на двох лініях електропередач зрізані дроти заземлення. Сторонніх осіб поблизу на той час не було, проте залишилися речі крадіїв – обгорілі куртка та ножівка.

Згодом у компанію надійшла інформація, що охорона гаражного кооперативу, розташованого поруч з перехідним пристроєм, знайшла двох чоловіків з опіками і викликала швидку допомогу.

Чоловіки потребували термінової госпіталізації, тож швидка доставила їх в опіковий центр.

У зв’язку з цим випадком "Київенерго" закликає громадян дотримуватися простих правил поводження в місцях розташування електроустановок, щоб  уникнути травмування.

Зокрема, не можна наближайтеся до обірваних електромереж, вмикати електроприлади мокрими руками, підніматися на опори ліній електропередач тощо.

"Будь-який обірваний провід слід вважати таким, що є під напругою, тому терміново повідомте про це за телефоном інформаційно-довідкової служби "Київенерго" 15-88 або 201-58-79. Право відновлення електропостачання мають виключно бригади аварійних служб", - наголосили у прес-службі.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ