"Фокстрот" поскаржиться прокуратурі на міліцейські "маски-шоу"


Група компаній "Фокстрот" має намір оскаржити в прокуратурі дії правоохоронних органів під час проведення обшуків у приміщення компанії та на її складах.

Про це на прес-конференції у четвер заявив співзасновник групи Валерій Маковецький, пише "Дело" з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"Юристи працюють і готують скарги в прокуратуру про незаконні дії під час обшуків. Документи скидаються в ящик без опису, забираються печатки без опису, таких порушень – сотні", - сказав Маковецький.

Він відзначив, що дії силових структур були несподіваними для "Фокстроту", оскільки раніше ніхто із представників слідчих органів не звертався до них із запитами, пов'язаними з розслідуванням кримінальних справ.

Він не зміг прокоментувати причину появи міліції в офісах і на складах "Фокстроту".

"Була порушена кримінальна справа на підставі вбивства в Кіровограді, до якого ми не маємо жодного стосунку. Тут, напевно, якась помилка", - припустив Маковецький.

Він також додав, що всі співробітники групи компаній живі й працюють.

Коментуючи повідомлення міліції арешт техніки, яка була без документації, Маковецький сказав: "Ми практично не займаємося імпортом і митницею товарів, товари надходять у магазини з локальних складів виробників, тому про контрабанду товарів і махінації з митницею не може бути й мови".

При цьому Маковецький не зміг оцінити збитки групи від обшуків, що відбуваються.

"Збитки дуже великі. Магазини протримаються ще тиждень, але через тиждень їх потрібно буде закрити", - відзначив він.

При цьому він висловив сподівання на поновлення нормальної роботи через два тижні.

Як відомо, 22 вересня міліція обшукала п'ять точок, що належать мережі магазинів побутової техніки "Фокстрот", зокрема і центральний офіс на вулиці Дорогожицькій.

За даними "Сегодня", обшукали також  дачу одного із власників магазину.  

Група "Фокстрот", якою Маковецький володіє разом з партнером Геннадієм Виходцевим, утримує 20% українського ринку побутової техніки.

Раніше компанією в рівних частках володіли Маковецький, Виходцев і покійний Володимир Шульга.

У 2011 році "Фокстрот" запам'ятався пограбуванням - 15 лютого на вулиці Щорса невідомі вкрали у чоловіка $908 тисяч. Подейкували, що ці гроші належали саме Валерія Маковецькому, хоча в у "Фокстроті" заявляли, що пограбування не має жодного стосунку до компанії.

Як відомо, раніше силовики в масках захопили офіс компанії "Епіцентр" у Києві та проводили виїмку документів. Епіцентр належав Галині Герезі до її обрання секретарем Київради.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ