Екс-чиновник мерії приватизував 9-поверховий будинок у центрі Києва



Перетин Червоноармійської і Скоропадського. Фото maxmedia.com.ua

Прокуратура Києва порушила кримінальну справу відносно колишнього начальника Головного управління комунальної власності Київміськдержадміністрації.

Чиновник, зловживаючи службовим становищем, незаконно приватизував 9-поверховий житловий будинок в центрі столиці.

Про це "Українській правді. Київ" повідомив прокурор міста Києва Анатолій Мельник.

За його словами, справу порушено за ч. 2 ст. 233 (незаконна приватизація державного чи комунального майна) та ч.2 ст. 364 (зловживання службовим становищем) КК України.

У ході прокурорської перевірки з'ясувалося, що на вул. Червоноармійській, 9/2 у 1993 році було введено в експлуатацію новий житловий будинок загальною площею понад 10 тисяч кв. м, в якому знаходилося 84 квартири. 

"Незважаючи на те, що цей будинок має статус житлового будинку та віднесений до житлового фонду, колишній начальник Головного управління комунальної власності Києва, достовірно знаючи про це, використав право депутата, вніс на сесії Київради "з голосу" пропозицію щодо включення будівлі вже як нежитлової до Програми приватизації майна", - сказав Мельник.

Він додав, що згодом посадовець вчинив заходи щодо приватизації цього будинку як нежитлових приміщень в порушення низки законів.

"Колишній начальник Головного управління комунальної власності у грудні 2008 року уклав з одним із столичних підприємств договір купівлі-продажу за ціною, що склала 84 мільйони гривень, при тому, що ринкова вартість будинку на той час становила майже 685 мільйонів  гривень", - сказав прокурор.

Кримінальну справу доручено розслідувати слідчому прокуратури столиці. 

За інформацією джерела "Української правди. Київ" у прокуратурі, справу порушили проти Анатолія Чуба.

Як відомо, Чуб був замішаний у скандальному зникненні приватизаційних документів Київради за 4 роки.

Як відомо, у березні 2010 року з джипа "Фольксваген Туарег", що належав секретареві комісії Київради з питань власності, депутатові від Блоку Черновецького Петру Іванову, вкрали приватизаційні документи Київради за чотири роки.

Приватизаційні документи опинилися в руках Іванова завдяки його листу від 23 березня на ім'я тодішнього начальника Головного управління комунальної власності Києва Анатолія Чуба.

За кілька днів після зникнення документів пропав і начальник Головного управління комунальної власності КМДА  Анатолій Чуб. Наступного дня його знайшли в лікарні.

Згодом голова КМДА Олександр Попов заявив, що Анатолій Чуб "звільнений із займаної посади". Нині посаду начальника Головного управління комунальної власності КМДА займає Дмитро Парфененко.

Нині Чуб перебуває в розшуку. За даними київської прокуратури, його також обвинувачують у незаконній приватизації акцій КП "Київгаз" і "Київводоканал".

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ