70% тварин у Київському зоопарку при смерті


Керівництво столичного зоопарку заявляє, що тварини у них мруть, бо більшість із них пережили свій біологічний вік.

Про це пише "Комсомольська правда".

"Колекція Київського зоопарку на 70 відсотків складається із тварин, які пережили свій біологічний вік. Для того щоб обновити колекцію, потрібні роки", - сказав директор звіринцю Олексій Толстоухов.

Так, наприклад, носорогові Тривозі нині 48 років, а живуть вони від сили 45. Бегемоту  Бресті 54 роки, а біоресурс цієї тварини – 50 років, відзначає видання.

До того ж сказати, у якому вони зараз стані, ніхто не може. Адже щоб зробити всі аналізи, тваринам потрібно ввести наркоз – що є небезпечним через вік звірів. Та й немає в зоопарку спеціальних ліків.

"Колись давно ми одержали дозвіл на разове ввезення препаратів для анестезії диких тварин. Вони вже закінчилися. В Україні ці препарати не ліцензовані. Зараз ведемо роботу, щоб одержати пакет документів для разового ввозу цих препаратів. Один наркоз для великої тварини коштує 500 доларів", - сказав директор звіринцю.

Водночас Толстоухов розповів, що буквально днями повністю видужав жираф, який упродовж останніх п'яти років мав проблеми зі шлунково-кишковим трактом.

У зоопарку також визнають, що вольєри для найбільших тварин (типу бегемота або носорога) не відповідають нормам утримання, але тварини доживатимуть свої дні у них.

За словами Толстоухова, переводити старих тварин у більші приміщення небезпечно через можливий стрес.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ