Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4e82b2a8f4129/
Українська правда
Київ

Частина киян можуть залишитись без тепла?

28.09.2011  10:00


Фото Української правди

Попри заяви міської влади про готовність міського господарства до зими, чимало киян бояться залишитися без тепла на початку опалювального сезону.

З травня зникла гаряча вода і з’явилися ями у дворах по вулицях Уборевича та Палладіна. Упродовж літа мешканці нарахували там 15 аварій, але і нині опалювальний сезон під загрозою зриву, повідомляє "Сіті".

Латати мережі взялися лише нещодавно, кажуть, грошей не було. Нині ж фінансування отримали, тож роботи обіцяють виконати вчасно.

"Так, на сьогоднішній час ми відсотків на 60 виконали роботи і до опалювального сезону всі будинки будуть з теплом", - пообіцяв начальник підрядної організації Юрій Івко.

Потерпає від розкопаних мереж і Троєщина. Там мешканці щонайменше 15 будинків потерпають від дій комунальників. Капітальна заміна тепломереж на вулиці Каштановій триває вже три місяці поспіль. Люди кажуть, що комунальники не квапляться.

"Приїхали, стали грати в карти, як награлися в карти, тоді стали заміряти ширину дороги. Так поміряли і так поміряли і стоять троє, а четвертий вже ліг у бульдозер, у ковш. Я кажу: "Ви ж прихали робити!" А вони відповідають: "Як нам платять, так ми і працюємо", - жаліється пенсіонерка Олександра Галуза з будинку №8а.

Мешканці кажуть, їм вже уривається терпець, бо з початку літа до будинків не те що під’їхати – підійти через розриття не можна.

"З четвертого під’їзду коли виходиш, то можна просто впасти в котлован. А скоро ж зима", - бідкається жителька.

Але чиновники реальної картини ніби й не бачать – за їхніми паперами, столиця в опалювальний сезон входить нормально.

"На сьогоднішній день паспорти готовності по житлових будинках – всі 100% готові. І по бюджетній сфері – дитячі заклади і школи, за тією інформацією, яка в мене є, теж готові", - сказав заступник начальника Головногоу правління ЖКГ Сергій Крушановський.

Як відомо, традиційно тепло у столичні будинки подають 15 жовтня, хоча міські чиновники кажуть, що будуть готові дати тепло і раніше, якщо на вулиці різко похолодає.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.