Київщину розвиватимуть за рахунок Китаю


Київську область розвиватимуть за рахунок китайських інвестицій, яких планується залучити у сумі більше мільярда доларів.

Такі перспективи обговорили голова Київської облради Олександр Качний, перший заступник голови Київської ОДА Ярослав Москаленко з делегацією з провінції Гуандун Китайської Народної Республіки.

Як повідомляє прес-служба обладміністрації, близько 1 мільярда доларів інвестицій потребує  проект будівництва нової обласної кільцевої дороги, що проляже на відстані  40 км від столиці.

На зустрічі йшлося також про проект впровадження енергозберігаючих технологій на об'єктах соціальної сфери Київщини, зокрема заміну котелень та котлів газового опалення на котли, що використовують альтернативні джерела енергії, наприклад сонячну.

Орієнтова вартість проекту становитиме близько 200 мільйонів доларів.

Сторони обговорили також проект будівництва на території столичного регіону постійно діючого китайського культурно-виставкового центру, де будуть представлені всі провінції КНР - як в культурно-інформаційному, так і в діловому плані.

Качний повідомив також, що китайській стороні запропонували взяти участь у будівництві товарних ринків на автомобільних магістралях Київ-Житомир та Київ-Одеса.

Як повідомили у прес-службі обладміністрації, у першому півріччі 2011 року товарооборот між Київською областю і Китаєм склав 78,2 мільйона доларів, у тому числі експорт - 4,1 мільйона, імпорт - 74,1 мільйона.

З Київщини до Китаю екпортуються жири та олії, деревина та вироби з неї, молоко та молочні продукти, котли, машини, нафта та продукти її переробки. З Китаю до столичного регіону - продукти хімічної промисловості, полімерні матеріали та пластмаси, електричні машини та устаткування тощо.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ