Київське сміття палитимуть на японському обладнанні



Фото voxpopuli.kz
Столична влада має намір провести реконструкцію сміттєспалювального заводу "Егергія" за рахунок коштів Кіотського протоколу.

Зокрема, планується замінити все обладнання на японське та встановити надсучасну систему очистки викидів.

Про це в ефірі телеканалу "Київ" заявив голова КМДА, відповідаючи на питання, коли "Енергія" перестане травити мешканців Харківського масиву.

"Це другий широкомасштабний проект, який ми плануємо реалізувати за рахунок коштів Кіотського протоколу. Цей проект зараз знайшов підтримку у наших японських партнерів. Плануємо, що завод енергія замінить повністю своє обладнання. Це будуть сучасні технології японського виробництва", - сказав Попов.

"І безумовно буде система очистки викидів за найвищими стандартами світового рівня", - сказав чиновник. Водночас він не зміг відповісти, коли є саме модернізують завод.

"Це питання ми бачимо як вирішити, але я не можу сказати, що це буде завтра. Адже проект дуже кошторисний і потрібен час, щоб ми це обрання отримали і змонтували. Але ми комплексно вирішимо це питання. Не може бути в столиці такий стан екології, який не задовольняє Київ. Це соромно!", - сказав Попов.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ