Київська влада витратить 1,5 мільйона на vip-гостей



Фото bochkavpechatleniy.com
Київська міська держадміністрація затвердила стандарти приймання офіційних делегацій, які приїжджають у столицю.

Гостей столиці прийматимуть на рівні президентів - селитимуть у дорогих готелях, кататимуть на шикарних авто і пригощатимуть у фешенебельних ресторанах, пише "Сегодня".

Згідно з документом, мерія прийме до кінця року близько 300 іноземних гостей, на що витратять приблизно 1 мільйон 400 тисяч гривень.

За даними видання, у п'ятизіркових готелях потрібно 20 апартаментів, за кожен з яких мерія готова викласти 22 тисячі 600 гривень, 10 люксів вартістю не більше 5650 гривень, 10 напівлюксів за 5300 гривень кожний і 18 одномісних і двомісних номерів вартістю не більше 4181 гривні. Крім цього ще є простіші чотири- і тризіркові готелі.

Також КМДА планує 270 раз нагодувати гостей у дорогих ресторанах, щоправда, кожен гість може "наїсти" на суму не більше 450 гривень.

Також столичні чиновники планують провести 50 урочистих вечерь (до 900 гривень на людину).

Їздитимуть делегації містом на машинах представницького класу, вартість оренди яких коливається від 400 гривень за 12 км - усього можна "накатати" 900 км.

Таким чином, за даними видання, перебування одного гостя в Києві упродовж одного дня може коштувати міському бюджету від 4,5 тисяч до 30 тисяч гривень.

Водночас закордонна гостинність кардинально відрізняється від київської. Столичні чиновники кажуть, їх зазвичай возять автобусом, селять у недорогих 3-або4-зіркових готелях та годують у недорогих ресторанах.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ