Дружина Черновецького хоче в нардепи, а Пабат - у мери


Дужина столичного мера Леоніда Черновецького Аліна Айвазова має намір пройти в парламент на виборах 2012 року.

Про це вона сказала у коментарі "Сегодня".

"Я маю намір іти в парламент. У якому окрузі буду обиратися, ще не знаю, але з Леонідом Черновецьким не конкуруватиму, я не буду йому заважати", - сказала жінка.

На запитання, чи збирається сам мер балотуватися в парламент, вона відповіла: "Не знаю, але думаю, що так".

Брати участь у передвиборній кампанії Айвазова буде не вперше, мовляв, допомагала чоловікові, коли він обирався.

"Коли Льоня тричі обирався в парламент, і я, і весь "Правекс-Банк", а це 20 тисяч співробітників, працювали на кампанію", - сказала Айвазова.

Водночас, відзначає видання, сам Черновецький має шанс стати нардепом, адже він багато років працював у Дарницькому районі й тричі ставав там депутатом.

Готуються до виборів і колишні соратники Черновецького, депутати Київради Алла Шлапак та Олесь Довгий.

Шлапак, ймовірно, буде обиратися у Печерському районі, де вже активно працюють її приймальні, а Довгий - у Дніпровському районі.

Готується до виборів у парламент і голова фракції ГАК у Київраді Олександр Пабат.

"Піду по своєму Святошинському району, навіть у мери буду балотуватися. Моя приймальня тут працює вже кілька років, а програма буде складатися із усіх звернень виборців", - сказав Пабат.

Як відзначає видання, на вибори кандидатам доведеться викласти кругленьку суму - від $1 до $1,7 мільйона.  У цю суму входить оплата роботи команди (штаб, закріплені за будинками люди) - $300-500 тисяч, оплата роботи спостерігачів і членів дільничних комісій - $10 тисяч, видання друкованої продукції - $200 тисяч, реклама в ЗМІ - $500 тисяч, зовнішня реклама - $500 тисяч.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ