На житловий будинок на Лютеранській упав кран. ФОТО

26.09.2011  18:09

1 2 3 4 5 6 7
У понеділок під вечір на житловий будинок по вул. Лютеранській 12, поблизу незаконної забудови, проти якої протестують мешканці, впав будівельний кран.

Про це повідомляє ВГО "Коаліція Учасників Помаранчевої Революціі".

За словами співрозмовника "Української правди. Київ", гусеничний кран, вантажопідйомністю 20-25 тонн перевернувся на бік, впав на дах будинку і пошкодив його.

"Інформації про постраждалих і розміри руйнувань поки що немає. Відомо, що кран пошкодив дах, що відбувається в середині, поки не відомо", - сказав співрозмовник видання.

Наразі на території будівництва знаходиться близько 20 осіб, зокрема представники забудовника "Промінвестбуд", глава ОСББ, депутат Київради Олександр Бригінець, а також мешканці цього будинку, повідомив кореспондент "Української правди. Київ". 

Представник забудовника відмовився прокоментувати ситуацію, додавши, що будь-які коментарі з'являться після того, як буде проведена експертиза та з'ясовано, якої шкоди завдано будинку.

Відмовився називатися, і будь-що коментувати, і глава ОСББ.

Водночас, мешканці постраждалого будинку бояться заходити у свої квартири. За словами пенсіонерки Людмили, вона саме була на вулиці, коли на будинок впав кран.

"Це був страшенний гуркіт. А потім люди вийшли і з'ясувалось, що на будинок впав кран", - розповіла вона.

Інші мешканці додали, що, ймовірно, найбільше постраждала квартира пастора лютеранської церкви на третьому поверсі.

За попередніми даними, постраждалих немає. На місці працює міліція і представники МНС.

Як відомо, на досить крутому схилі було заплановано до Євро-2012 звести готель.

Проти зведення п'ятизіркового готелю на крутому схилі між Круглоуніверситетською і Лютеранською багато років виступають мешканці прилеглих будинків.

Sofitеl. Фото skyscrapercity.com

Забудову веде компанія "Основа-СОЛСІФ".

Як відомо девелоперська компанія депутат Льва Парцхаладзе "XXI століття" планує звести на перетині вулиць Лютеранської і Круглоуніверситетської 5-зірковий готель Sofitel заввишки 15 поверхів.

Фото Української правди. Київ та Штабу оборони Києва

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ