Будівництво метро на Троєщину обійдеться в 9 мільярдів


На будiвництво метро на Троєщину буде потрiбно загалом 8,9 мільярда гривень i бiльше п'яти років.

Про це повідомляє "Iнтерфакс-Україна" з посиланням на прес-службу метро.

Зокрема, в підземці наголосили, що проект дiлянки Подiльсько-Вигурiвської лiнiї метро вiд станцiї "Глибочицька" до станцiї "Райдужна" з естакадним варiантом проходження траси Подолом iз вiдгалуженням у бiк житлового масиву Вигурiвщина-Троєщина пройшов комплексну державну експертизу.

Його затверджено згiдно з розпорядженням Київської міськдержадміністрації вiд 20 травня 2008 року.

Проект Лiвобережної лiнiї метрополiтену Троєщина-Осокорки вiд вулицi Милославської до станцiї метрополiтену "Лiвобережна" з електродепо "Троєщина" у Деснянському та Днiпровському районах столицi пройшов комплексну державну експертизу i затверджений розпорядженням КМДА вiд 23 червня 2008 року.

Водночас у "Київському метрополiтені" не змогли відповісти, чи визначилися, де пройде Подiльсько-Вигурiвська лiнiя - по вулиці Бальзака чи по вулиці Маяковського.

"Питання вирiшує Київська мiська державна адмiнiстрацiя", - повiдомили в прес-службi.

Згiдно iз затвердженим проектним рiшенням, термiн будiвництва Подiльсько-Вигурiвської та Лiвобережної лiнiй метро становить 62 мiсяцi.

"Наразi не визначено, коли буде розпочато будiвництво, тривають роботи з пiдготовки територiї для початку будiвництва", - повідомили в прес-службі метро.

Кошторисна вартiсть дiлянки Подiльсько-Вигурiвської лiнiї становить 5,506 мільярда гривень, Лiвобережної лiнiї - 3,365 мільярда гривень.

"Таким чином, вартiсть робiт iз будiвництва метро на Троєщину становить приблизно 8,871 мільярда гривень", - повiдомили в прес-службi "Київського метрополiтену".

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ