Бригинець: Попов вирішив продавати музеї


На засіданні постійної комісії Київради з питань власності представники Київської адміністрації заблокували питання передачі Національної історико-архітектурної пам'ятки-музею "Київська фортеця".

Свої дії вони мотивували тим, що голова КМДА Олександр Попов прийняв рішення щодо продажу Фортеці, а не безкоштовної передачі її до державної власності, повідомив голови комісії з питань культури та туризму Олександр Бригинець.

"Сподіваюсь, Попов публічно спростує, проголошену його чиновниками ідею - це своєрідне ноу-хау КМДА, коли заклади культури будуть продаватися державі, а не безкоштовно їй передаватися", - цитує депутата прес-служба.

Бригинець звернувся до Попова з проханням особисто прокоментувати тривале блокування питання про передачу "Київської фортеці" до держвласності.

Депутат пояснив, що для того, щоб вберегти цілісний майновий комплекс "Київської фортеці" і створити максимально сприятливі умови для колективу, зволікати з передачею музею до державної власності не можна. Тим паче, що Міністерство культури не заперечує проти передачі Фортеці.

"Передача музею до державної власності вкрай актуальна. По-перше, тому, що київська влада постійно намагається відірвати шматок території чи якусь зі споруд і передати приватним особам або знищити. По-друге, тому, що працівники аналогічних музейних закладів, що мають той самий статус і знаходяться в державній власності, отримують заробітну плату в 2-4 рази меншу", - заявив Бригинець.

Як відомо, питання щодо передачі Київської фортеці до держвласності було винесене на сесію Київради 14 липня 2011 року, але його зняли з розгляду.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ