Кияни влаштували пікнік на захист Андріївського. ФОТО

26.09.2011  14:40

1 2 3 4 5 6 7
25 вересня о 12.00 на Андріївському узвозі відбувся "Пікнік на узбіччі" - флешмоб просто неба за звільнення узвозу від автомобілів.

На пікнік завітали кілька десятків людей, які влаштували обідати просто під знаком дорожнього руху "цеглина", під який заборонено в'їзд для автомобілів, повідомляють організатори.  

У такий спосіб столичні мешканці вимагали зробити Андріївський узвіз пішохідною зоною - не формальною, а реальною.

"Відновити занедбаний статус узвозу, заново повірити в те, що це одне з найбільш душевних місць Києва, переконати в цьому себе та інших, зробити святковий настрій вулиці, собі, оточуючим - це була мета флешмобу", - повідомила одна з організаторок Марія Лєбєдєва.

За її словами, пікнік тривав 2 години, і за цей час учасники змусили розвернутися декілька десятків автомобілів. Представники міліції не перешкоджали акції та не вимагали пропустити водіїв, додали активісти.

Активісти кажуть, що декілька років тому на Андріївському узвозі, саме біля місця проведення акції, стояв шлагбаум. Під час кінозйомок шлагбаум демонтували, а назад - не повернули.

Водночас на узвозі знаходиться декілька забороняючих знаків - на початку, посередині та знизу. Також, на вулиці знаходяться знаки "зупинятись автомобілю заборонено". Однак по обидва боки весь узвіз заповнений припаркованими автомобілями.  

На думку учасників флешмобу, реконструкція, яку розпочали зараз на Андріївському, є незаконною, оскільки "офіційно затверджений проект робіт, що проводяться, ніхто не бачив", і учасники сумніваються в його існуванні.

Також, кажуть, роботи проводяться без узгодження з органами охорони культурної спадщини.

Активісти наголошують, що це був перший подібний флешмоб на захист Андріївського Узвозу від руйнації і незабаром обіцяють продовження.

Фото Віктора Крука

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ