На Подолі знищують пам’ятку археології, - Бригинець


Депутат фракції БЮТ у Київради Олександр Бригинець заявляє, що будівельники нищать пам'ятку археології на Подолі. На будмайданчику по вул. Нижній Вал, 17 та вул. Житньоторзька, 8 А вже вирили котлован розміром 800 кв. м та завглибшки 2,5 - 3м.

За словами депутата, забудовники не провели комплекс відповідних наукових археологічних досліджень з вивчення та фіксації пам'ятки, повідомляє прес-служба Бригинця.

Бютівець додав, що в результаті набуд майданчику знищено археологічний культурний шар з чисельними цінними об'єктами спадщини XII-XVIII ст.

Головне управління охорони культурної спадщини встановило порушення закону про охорону культурної спадщини, оскільки він знаходиться на території пам'ятки археології місцевого значення "Культурний шар Подолу IX-XVIII ст", археологічної зони і зони регулювання забудови першої категорії .

"Нищення історичного потенціалу Києва відбувається пришвидшеними темпами. Забудовники поспішають знищити унікальність столиці, а чиновники і силові структури, на жаль, дають на це мовчазну згоду", - додав депутат.

Він звернувся до голови КМДА та Прокуратури Києва з проханням дати доручення відповідним службам вжити заходів щодо припинення незаконних дій забудовника, не допустити знищення об'єктів археологічної спадщини та вжити заходів прокурорського реагування щодо притягнення до відповідальності винних.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ