На Печерську знесли ринок заради висотки Вищого госпсуду



Фото Gazeta.ua

10 тисяч киян виступають проти протиправних дій Вищого господарського суду, який має намір звести на частині Печерської площі 18-поверховий будинок з паркінгом.

 Про це повідомляє прес-служба "Фронту Змін".

Нині ж закрили ринок, на якому торгували городиною, мотивуючи це підготовкою до будівництва.

"Для корінних печерян, наш базар - єдине місце, де можна купити плодово-овочеву продукцію. Печерська ж площа є ровесницею Лаври і пов'язана з Ново-Печерською фортецею - це ж історична цінність", - заявили представники ініціативної групи мешканців.

Згідно з проектом забудови, який вдалося дістати активістам, 18-поверхова висотка та наземний 2-поверховий паркінг на 100 автомобілів будуватимуться за бюджетні кошти.

Люди кажуть, що  за неофіційними даними, "сталінка" на провулку Кутузова, 3, яка за проектом знаходитиметься позаду висотки, вже має статус, начеб-то, аварійної. 

Крім того, неподалік проходить вентиляційна шахта метрополітену. Тож громадськість боїться, як за свої будинки, які під час зведення висотки можуть дати тріщини, так і за метро.

Наразі місцеві жителі оголосили безстрокове пікетування. Вони зібрали вже майже 10 тисяч підписів жителів Печерського району під зверненнями до президента, Генпрокуратури, голови КМДА.

Водночас, як повідомили у "Фронті Змін", згідно з рішення Київради від 17 лютого 2011 року суду дійсно виділена земельна ділянка, але для реконструкції з добудовою адмінбудинку на вул. Олександра Копиленка, 6 (саме за цією адресою і знаходиться приміщення Суду).

"Проте ніде в документі немає дозволу на будівництво стіни, яка повністю перегородила під'їзд до навколишніх будинків. Нічого там не говориться і перекриття вулиці Копиленка з іншого боку", - повідомили у прес-службі.

У "Фронті змін" підозрюють, що "генпідрядник будівництва ТОВ "Мегаполіс-Донбуд" та власне, і сам голова Суду з Донецька, вирішили відхопити собі цілу вулицю і історичну площу".  

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ