84% столичних трамваїв потребують термінової заміни


"Київпастранс", "Крюкiвський вагонобудiвний завод" та Київська мiська державна адмiнiстрацiя мають намiр налагодити спiльне виробництво трамваїв для оновлення застарiлого парку.

Вiдповiдний меморандум було пiдписано у п'ятницю, повідомляє "Iнтерфакс-Україна".

"84% - це повнiстю зношений київський парк (трамвайний). Його потрiбно замiнити", - зазначив голова КМДА Олександр Попов.

У випуску трамвайних вагонiв будуть задiянi потужностi Крюкiвського вагонзаводу i "Київпастрансу". Заплановано, що перший вагон випустять вже в найближчi пiвроку.

У майбутньому сторони мають намiр розробити новий вид трамвайних вагонiв, який можна буде експлуатувати не лише в Українi, а й постачати до країн СНД i Європи.

Крюкiвський вагонобудiвний завод є єдиним у СНД пiдприємством, що має налагоджене виробництво двох видiв вагонiв - пасажирських i вантажних.

Загалом пiдприємство випускає вантажнi (вагони-платформи, цистерни, вагони бункерного типу, пiввагони) i пасажирськi вагони, запаснi частини i вiзки для вантажних вагонiв, колiснi пари, запчастини для вагонiв метро i ескалаторiв, контейнери, дорожню технiку.

Виробництво пасажирських вагонiв здiйснюється на замовлення "Укрзалiзницi".

Завод постачає свою продукцiю до бiльш нiж 20 країн свiту.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ