Попов обіцяє "кардинально" оновити метро


За півтора-два роки рухомий склад столичного метрополітену буде оновлено на 50%.

Про це заявив голова Київської міськдержадміністрації Олександр Попов під час візиту на Крюківський вагонобудівний завод, повідомляє прес-служба мерії.

За словами чиновника, угоду щодо реконструкції та модернізації вагонів між Києвом та Крюківським вагонобудівним заводом буде підписано найближчим часом.

"За півтора роки завдяки реалізації програми ми оновимо рухомий  склад метрополітену на 50%", - пообіцяв Попов, зазначивши, що реалізація цієї програми - важливий крок у напрямку створення сучасної системи громадського транспорту в Києві.

За його словами, на реалізацію програми буде витрачено 1,6 мільярда гривень, з яких із міського бюджету - лише третина.

Попов також обговорив з керівництвом заводу питання можливостей заводу щодо виробництва рухомого складу для "легкого" метро.

"Ми сьогодні дуже зацікавлені в такому виді транспорту. Зокрема, вирішується питання будівництва "легкого" метро на Троєщині, що дозволить вирішити транспортну проблему мешканців масиву вже за 3-4 роки", - сказав голова КМДА.

Особливу увагу Олександр Попов акцентував на можливості організації спільного виробництва трамвайних вагонів Крюківським вагонобудівним заводом та підприємствами Києва.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ