У "Борисполі" туристів закрили в літаку на 4 години


Літак із туристами, який мав вилетіти до Шарм Ель Шейха о 3.30, вилетів із "Борисполя" лише 10.27.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на родичів пасажирів.

За даними пасажирів рейсу, спочатку їх протримали в аеропорту, потім орієнтовно понад 4 години тримали в літаку.

"До пасажирів спочатку вийшов представник авіакомпанії й сказав, що літак несправний, і рейс скасовується. Потім їх відправили до літака", - зазначив родич одного з пасажирів із маленькою дитиною.

За його даними, незважаючи на присутність дітей на борту, пасажирам не запропонували навіть води.

Згодом їм повідомили, що спочатку вони полетять до Даламана (Туреччина) для дозаправки.

У авіакомпанії "Ютейр-Україна", яка обслуговує рейс і надає своїх пілотів для туроператора Anex Tour, який є власником літака і який має договір на обслуговування з "Борисполем", пояснили, що рейс було затримано через відсутність авіа пального.

За даними авіакомпанії, літак повністю завантажено, 2 пасажирів відмовилися від польоту, вилетіло 166 пасажирів.

Згодом компанія "Ютейр-Україна" уточнила причини затримки рейсу до Шарм-Ель-Шейху сталися не через пальне, а через проведенням технічних робіт.

"Спочатку затримання рейсу сталася у зв`язку з пізнім закінченням технічних робіт на повітряному судні, трохи роботи затягнулися, це спричинило за собою затримку рейсу більш ніж на 2 години. Відповідно, через пізнє закінчення техробіт, у нас стався збій у забезпеченні прольоту, ми втратили всі слоти. Тому час було витрачено на відновлення слотів, отримання дозволу, як влади країн призначення, так і української. Щодо палива жодних обмежень у нас немає по "Борисполю", - сказала директор департаменту наземного обслуговування авіакомпанії Оксана Мартьянова.

На запитання, чому літак робитиме проміжну посадку в Даламані (Туреччина), вона сказала, що це пов`язано з отриманням слотів, мовляв, траси перенасичені.

За словами Мартьянової, у Туреччині літак простоїть "хвилин сорок, не більше".

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ