У Києві викрили групу наркоторговців, до якої входили міліціонери


Служба безпеки України спільно з МВС викрила організоване злочинне угруповання, до складу якого входили співробітники відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків Святошинського рай управління міліції.

Як повідомляє прес-служба СБУ, використовуючи службове становище, правоохоронці схиляли громадян до вчинення дій, пов'язаних із незаконним обігом наркотиків.

Шантажуючи притягненням до кримінальної відповідальності, співробітники міліції змушували наркозалежних осіб купувати та реалізовувати наркотичні засоби іншим місцевим мешканцям.

У свою чергу, тих, хто купував наркотики, міліціонери притягували до кримінальної чи адміністративної відповідальності, покращуючи статистичні звіти про свою "роботу", або вимагали у них хабарі за звільнення від покарання.

За сприяння у такій протиправній діяльності міліціонери розплачувалися зі "своїми" наркоманами вилученими у громадян наркотиками та частиною грошей, отриманих як хабарі.

22 вересня у ході спеціальної операції було затримано трьох учасників угруповання - начальника відділу БНОН Святошинського рай управління міліції у Києві, його заступника та оперативного співробітника цього підрозділу.

Зловмисників взяли "на гарячому" під час отримання хабара - 10 тисяч доларів, який вони вимагали за звільнення від кримінальної відповідальності чергового покупця наркотиків.

Під час обшуків службових кабінетів затриманих виявлено значну кількість наркотичної речовини, яка використовувалась у злочинній схемі. Загальна вага вилученого складає понад 40 кг, вартістю  близько 100 тисяч доларів.

У приватних помешканнях міліціонерів співробітники СБУ виявили значну кількість готівки, набоїв до вогнепальної зброї, у тому числі до автоматичної.

Стосовно затриманих осіб Генпрокуратура порушила кримінальну справу за ч.3 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ч. 2 ст. 307 (незаконне зберігання, збут наркотичних засобів) Кримінального кодексу України.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ