Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4e7c6748bc2ab/
Українська правда
Київ

На Позняках замість дитсадка збудують висотку

23.09.2011  14:02

Столична влада вирішила побудувати багатоквартирний будинок на тому місці, де мав бути дитячий садок.

Про це заявив депутат від фракції "УДАР Віталія Кличка" Андрій Странніков, повідомляє прес-служба фракції.

Так, депутати на сесії міськради 22 вересня надали попередню згоду своєму КП "Житлоінвестбуд-УКБ" на відведення  1,3 га землі під будівництво багатоповерхівки на вул. Княжий затон на Позняках.

"Депутати проголосували за це рішення попри те, що у Генеральному плані Києва відповідне місце було зарезервовано під будівництво дитячого садка. Ця земля свого часу вже навіть виділялася. Але провладна більшість не звернула увагу на таку "дрібницю"", - сказав Странніков.

Він додав, 9-й мікрорайон Позняків - територія з дуже щільною забудовою. Житла там більше, ніж достатньо, а дитячих садків - катастрофічно не вистачає.

"Та замість їх будівництва влада "ліпить" чергову "висотку". А для того, щоб виправдати свої дії, придумала "ноу-хау": зводиться будинок з "вбудовано-прибудованим дошкільним закладом". Але аналогів такого гібриду досі немає в столиці. Як можна дитсадок вбудувати у житловий будинок? На якій площі розміститься дитячий садок - невже у підвалі?", - сказав Странніков.

"Прогнозую, що на якомусь етапі дитсадок просто "зникне" з проектної документації, поступившись своїм місцем новій багатоповерхівці", - додав він.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.