На Позняках замість дитсадка збудують висотку


Столична влада вирішила побудувати багатоквартирний будинок на тому місці, де мав бути дитячий садок.

Про це заявив депутат від фракції "УДАР Віталія Кличка" Андрій Странніков, повідомляє прес-служба фракції.

Так, депутати на сесії міськради 22 вересня надали попередню згоду своєму КП "Житлоінвестбуд-УКБ" на відведення  1,3 га землі під будівництво багатоповерхівки на вул. Княжий затон на Позняках.

"Депутати проголосували за це рішення попри те, що у Генеральному плані Києва відповідне місце було зарезервовано під будівництво дитячого садка. Ця земля свого часу вже навіть виділялася. Але провладна більшість не звернула увагу на таку "дрібницю"", - сказав Странніков.

Він додав, 9-й мікрорайон Позняків - територія з дуже щільною забудовою. Житла там більше, ніж достатньо, а дитячих садків - катастрофічно не вистачає.

"Та замість їх будівництва влада "ліпить" чергову "висотку". А для того, щоб виправдати свої дії, придумала "ноу-хау": зводиться будинок з "вбудовано-прибудованим дошкільним закладом". Але аналогів такого гібриду досі немає в столиці. Як можна дитсадок вбудувати у житловий будинок? На якій площі розміститься дитячий садок - невже у підвалі?", - сказав Странніков.

"Прогнозую, що на якомусь етапі дитсадок просто "зникне" з проектної документації, поступившись своїм місцем новій багатоповерхівці", - додав він.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ