Томенко: Київрада має оголосити про саморозпуск


Заступник голови Верховної Ради Микола Томенко вважає, що після того, як у Київраді зникла фракція Блоку Черновецького, "міський голова Леонід Черновецький та міськрада не мають суспільного та морального права існувати далі".

"Якщо не вдаватися у правові та політичні перипетії ситуації, яка склалася, то сьогоднішнім рішенням (про саморозпуск фракції) фактично поставлена крапка в дискусії про доцільність існування нинішнього складу Київради", - сказав Томенко, якого цитуэ прес-служба.

Він нагадав, що за результатами виборів, які пройшли у столиці у 2008 році, Леонід Черновецький був обраний міським головою, а фракція його імені зайняла перше місце на цих виборах.

"Сам факт розпуску цієї фракції означає, що сьогодні Київрада абсолютно не відповідає результатам виборів, які мали місце", - наголосив політик.

Він додав, що фактично найбільша фракція відмовилася діяти в тому форматі, за який голосували виборці.

"Про Черновецького взагалі мова не йде, оскільки він вже давно не діє як міський голова, тому цілком очевидно, що не лише із суспільно-політичної, а й з моральної точки зору Київрада повинна приймати рішення про свій розпуск, а Черновецький писати заяву про звільнення", - підкреслив Томенко.  

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ