"Київенерго" переведе малі котельні на тверде біопаливо?


"Київенерго" вивчає можливість переведення малих котелень на тверде біопаливо у вигляді паливних пеллет. Це робиться у рамках програми скорочення компанією споживання природного газу.

Про заявив голова правління компанії Едуард Соколовський, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За його словами, у цей час у рамках проведеного на замовлення "Київенерго" енергоаудиту буде відібрано низку малих котелень із метою їх переведення на спалювання паливних пеллет.

Соколовський уточнив, що за попередніми розрахунками використання котельнями пеллет буде обходитися на 25-30% дешевше, ніж спалювання природного газу при його поточній вартості для теплокомуненерго.

Голова "Київенерго" також повідомив, що в цей час компанія разом з Київською міськдержадміністрацією проробляє можливість використання тепла, одержуваного в результаті спалювання побутових відходів на заводі "Енергія", що дозволить суттєво здешевити собівартість тепла й заощадити природний газ.

Соколовський також не виключив можливість переходу в майбутньому ТЕЦ-5  на спалювання водо-вугільної суміші.

У той же час він відзначив, що таке рішення може бути прийняте тільки по завершенню енергоаудиту, який дасть відповідь на запитання про економічну доцільність і екологічних аспектах такої технології.
 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ