Київрада вирішила продати акції "Київспетрансу" та Борщагівського хімзаводу



Фото oles.com.ua
Київрада внесла зміни до програми приватизації на 2011 рік, включивши до неї пакети акцій компанії "Київспецтранс", Борщагівського хіміко-фармацевтичного заводу та Київського міжнародного контрактового ярмарку.

За прийняття двох проектів рішення на засіданні 22 вересня проголосували 75 та 84 депутати відповідно.

Так, депутати вирішили продати 30% Борщагівського хімзаводу, 25% "Київспецтрансу" та 51% "ярмарку".

"Що стосується "Київспецтрансу", ми продаємо 25% , а пакет у 26% залишається у комунальній власності", - сказав доповідач з питання.

Також депутатам пропонували проголосувати за приватизацію 25% акцій банку "Хрещатик", гроші від продажу планували спрямувати на відкриття комунального банку.

"Кошти, які найдуть від приватизації банку ми не проїмо, а створимо наш комунальний банк, внесемо ці кошти в його статутний фонд. Так ми зможемо контролювати його дії і надавати допомогу тим людям і підприємствам, які цього потребують", - сказав доповідач з питання, однак депутати не підтримали це рішення.

За словами начальника Головного управління комунальної власності Києва Дмитра Парфененка, "продаж таких привабливих для інвесторів об'єктів надасть змогу

залучити до бюджету міста ще близько 600 мільйонів гривень".

Як відомо, з липня до вересня 2011 року (з початку дії Програми приватизації комунального майна на 2011-2012 роки) Головне управління прийняло рішення щодо приватизації 84 об'єктів на суму близько 70 мільйонів гривень.

Наразі, за даними прес-служби КМДА, вже укладено 20 договорів купівлі-продажу об'єктів приватизації, згідно з якими бюджет Києва отримає 44 мільйони 31 тисячу гривень.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ