Київрада зменшила орендні ставки для приватних шкіл і лікарень


Київрада вирішила скоротити процедуру отримання в оренду майна територіальної громади столиці та встановила орендні ставки для бюджетних і приватних підприємств.

За затвердила положення "Про оренду майна територіальної громади Києва" на засіданні 22 вересня проголосували 83 депутати.

Зокрема, розмір орендної ставки у розмірі 1 гривня на рік сплачуватимуть бюджетні установи, що утримуються за рахунок бюджету; пенсійний фонд та його органи; релігійні організації; творчі спілки, які фінансуються за рахунок місцевого або державного бюджету; редакції державних і комунальних періодичних та книговидань.

Таку ж орендну ставку сплачуватимуть громадські організації інвалідів і ветеранів; організацій, що організовують дозвілля дітей та юнацтва; Товариство Червоного Хреста України та його місцевих організацій; творчі та профспілок, майстерні художників тощо.

Але є й обмеження - їх площа має бути не бульше 100 кв. м і не використовуватися для провадження підприємницької діяльності.

Також цим рішенням буде знижена орендна ставка для приватних закладів освіти - з 10 до 5 % та для приватних закладів охорони здоров'я - з 20 до 10 %.

"Приймаючи це Положення ми приводимо у відповідність до норм закону рішення Київради від 2006 року. Це матиме позитивні наслідки для розвитку підприємницької діяльності та суттєво полегшить життя бюджетним та соціальним установам столиці", - зазначила секретар міськради Галина Герега, яку цитує прес-служба Київради. 

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ