Авіаперевізники змінять розклад вильотів з Києва через перехід на зимовий час?


Авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" та "Аеросвіт" можуть змінити розклад більшості міжнародних рейсів з Києва й інших міст України у зв'язку з рішенням про скасування переходу на зимовий час.

Про це пише Дело з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"Європейські слоти збережуться. Можливо, нам доведеться змінити час вильоту рейсів і з деяких пунктів, розташованих у східному напрямку. Також ми змушені будемо змінити місцевий час вильоту рейсів з аеропорту "Бориспіль", - повідомила прес-секретар МАУ Євгенія Сацька.

Вона також відзначила, що прийняття рішення Верховною Радою за півтора місяця до початку періоду зимової навігації створить додаткові складності для компанії.

"На відміну від Росії, яка прийняла рішення ще взимку, у нас залишається дуже мало часу. Але ми докладемо всіх зусиль, щоб це не відбилося негативно на наших пасажирах", - відзначила Сацька.

У той же час в авіакомпанії "Аеросвіт" (Київ) поки не визначилися з подальшим планом дій.

"Компанія вибирає шлях, яким піти, виходячи із трудомісткості, зручності для пасажирів і можливих комерційних втрат", - сказав помічник гендиректора "Аеросвіту" по зв'язках із громадськістю Сергій Куций.

За його словами, зараз перевізник розглядає два варіанти реагування на розв'язок парламенту: зберегти розклад в UTC (час за Гринвічем) і відповідно до нього скорегувати прибуття/відправлення рейсів в аеропортах України, або прив'язатися до зміни часу в Україні й переглянути весь розклад.

"Для цього нам потрібно буде звернутися у 50 аеропортів світу із запитами на зміну тисяч слотів. І не факт, що ми одержимо позитивні відповіді до введення зимового розкладу, оскільки це дуже складне й ризиковане для багатьох галузей економіки рішення з легкістю прийняте лише за сорок днів до переходу на новий час", - сказав Куций.

Як відомо, 20 вересня Верховна Рада прийняла рішення про відміну зимового часу в Україні.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ