У Києві відзначають День партизанської слави


22 вересня у кожному районі столиці відбудеться низка святкових заходів, приурочених відзначенню Дня партизанської слави.

Зокрема, у дарницькому парку культури та відпочинку "Партизанська слава" відбудеться святковий концерт для ветеранів-мешканців району, повідомляє прес-служба КМДА.

Планується також зустріч активу колишніх партизанів і підпільників району та ветеранів Великої Вітчизняної війни з керівництвом міста під час святкового фуршету.

У Деснянському районі святкування Дня партизанської слави розпочнеться покладанням квітів до могили командира Київського партизанського з'єднання Івана Хітриченка в селищі Биківня і продовжиться у міському Парку партизанської слави у Дарницькому районі, під час святкового концерту.

Дніпровчани 22 вересня візьмуть участь у Ритуалі пам'яті та покладанні квітів до пам'ятника "Жінці у Великій Вітчизняній війні" та до Кургану Безсмертя у парку культури та відпочинку "Перемога".

23 вересня в Оболонському районі столиці відбудеться урочиста зустріч керівництва району з учасниками підпільно-партизанського руху у приміщенні музею "Партизанської слави", що на вул. Прирічній, 29-А.

Також планується концерт для учасників підпільно-партизанського руху у актовій залі управління праці та соціального захисту населення району із врученням Подяк та Вітальних листів голови району учасникам руху (вул. Озерна, 18-А).

На Подолі 21 вересня о 14.00 відбудеться екскурсія в парк Партизанської слави з відвідуванням музею Партизанської слави. А 22 вересня подвиги учасників партизанського руху вшанують покладанням квітів до пам'ятників та пам'ятних знаків.

Мешканці Печерського району візьмуть участь у загальноміському Ритуалі пам'яті з урочистим покладанням квітів до могил організаторів і керівників партизанського руху в Україні в роки Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років.

21 вересня у Солом'янському районі героїв вшанують покладанням квітів до меморіальної дошки партизанському підпіллю в роки Великої Вітчизняної війни на приміщенні СШ №43. Того ж дня, на вул. Волинській, 2 відбудеться концерт хору "Синєвір" для учасників підпільно-партизанського руху.

22 вересня у Шевченківському районі (на розі вулиць Богдана Хмельницького, 94 та О. Гончара, 65-А) відбудеться ритуал пам'яті за участю керівництва району, ветеранів-колишніх партизанів та підпільників у роки Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років.

Об 11.00 того ж дня ветеранський актив Києва, керівники міської влади, представники громадських організацій ветеранів війни та молодь столиці  візьмуть участь в урочистому мітингу "Подвиг народних месників безсмертний", що відбудеться у Парку партизанської слави.

23 вересня у Пущі-Водиці буде організовано святковий концерт військово-патріотичної пісні для колишніх партизанів та підпільників у шпиталі для ветеранів війни.

Разом з тим, протягом вересня у всіх районах міста запланована низка заходів у закладах освіти і культури, присвячених подвигу партизанів і підпільників у роки війни.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ