Попов знайшов спосіб, як обмежити масові заходи в Києві



Фото Українскої правди
Столична влада вирішила обмежити проведення масових заходів у Києві. Зокрема, пропонується заборонити масові заходи біля адміністративних будівель та без згоди громадськості. 

Про це йдеться у відповідному проекті рішення Київради, оприлюдненому на сайті мерії.

Документ має на меті впорядкувати організацію та проведення недержавних масових громадських заходів на території Києва.

Згідно з проектом рішення, проведення масового заходу можливе лише за умови письмового погодження.

Перед проведенням заходу організатор зобов'язаний подати у встановлені терміни письмове звернення разом з регламентом проведення заходу та документом, який підтверджує врахування думки жителів міста щодо до проведення масового заходу. При цьому вивченням громадскої думки займатиметься уповноважений орган за певну плату.

Документи потрібно подати не пізніше ніж за 10 днів до дати проведення запланованого заходу чи 30 днів, якщо проведення заходу потребує видання розпорядження КМДА.

До письмового звернення потрібно додати копії статутних документів та довідку про реєстрацію (для юросіб); довідку про реєстрацію, копії паспорта та ідентифікаційного коду (для фізичних осіб); регламент проведення масового заходу, письмове погодження УВС щодо забезпечення громадського порядку; інформацію щодо наявності умов організаційно-технічного, фінансового та іншого забезпечення проведення масового заходу.

Регламент проведення масового заходу, повинен містити: назву та форму заходу; мету, сюжет, тему, зміст; дату проведення, час початку та закінчення масового заходу; місце проведення та/або маршрут руху; дату, час проведення монтажу, демонтажу сцени, декорацій, інших сценічних засобів; дату та час проведення репетицій; орієнтовну кількість учасників; використання технічних засобів, в тому числі звукопідсилюючої та освітлювальної апаратури, феєрверків, звукових ефектів тощо.

Проведення масового заходу дозволяється з 09.00 до 22.00, крім випадків, зазначених у розпорядженні Київської міської державної адміністрації.

Проведення масових заходів культурного, мистецького, духовного характеру біля культових споруд Києва та на прилеглих до них територіях дозволяється лише за умови узгодження їх проведення з балансоутримувачами території.

Крім того, масові заходи можуть проводитися лише на відстані 100 метрів від будинків, в яких розміщені державні органи влади та органи місцевого самоврядування.

Згідно з документом, у місцях проведення масових заходів забороняється самовільне встановлення малих архітектурних форм (кіосків, лотків, навісів, наметів тощо) та об'єктів зовнішньої реклами (рекламних тумб, будь-яких стендів, щитів, панно, прапорів, екранів, транспарантів, наклейок тощо).

При проведенні заходів мають бути присутні працівники уповноваженого органу, інших структурних підрозділів КМДА без узгодження з організаторами.

Крім того, у місцях проведення масових заходів буде заборонено роздрібну торгівлю сигаретами, алкогольними та слабоалкогольними напоями.

У документі наголошується, що підприємства, органи, установи, організації, посадові особи, організатори, учасники, громадяни, які порушили умови цього Положення, "несуть адміністративну, дисциплінарну та кримінальну відповідальність" згідно з законом.

Не регулюються цим Положенням проведення зборів, мітингів, демонстрацій, ходи та пікетів відповідно до офіційного тлумачення положення ч.1 статті 39 Конституції України – громадяни мають право збиратися мирно, без зброї і проводити збори, мітинги, походи і демонстрації, про проведення яких завчасно сповіщаються органи виконавчої влади чи органи місцевого самоврядування.

Зауваження та пропозиції до проекту регуляторного акта приймаються до 12 жовтня 2011 року у письмовому або в електронному вигляді за адресою: 01001, м. Київ-1, вул. Хрещатик, 44, e-mail: info@kgp.kmv.gоv.ua).

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ