Київські мережі здадуть в концесію не раніше 2013 року


Київрада зможе розглянути питання про передачу в концесію тепломереж Києва не раніше 2013 року.

Про це заявив перший заступник голови Київміськадміністрації Олександр Мазурчак, пише Кyiv.comments.ua з посиланням на "Українскьі новини".

"Ми можемо говорити про те, що в концесію може бути переданий комплекс" Київенерго ". Але для цього потрібно провести інвентаризацію всіх об`єктів, провести нову оцінку, визначити вартість концесійних платежів і термін оренди... Інвентаризацію ми почали, процес оцінки ще не проведений. Мінімум на це піде рік... Я думаю, що якщо і виносити на сесію міськради, то не раніше, ніж через рік", - сказав Мазурчак.

Він зазначив, що зношеність тепломереж Києва по окремих ділянках може становити від 60% до 80%, додавши при цьому, що на об`єктах нового житлового будівництва є і ділянки, де зношеність становить лише 30%.

Мазурчак також наголосив, що конкурс із залучення інвестора для концесії мереж можна буде провести не раніше 2017 року, оскільки до цього часу мережі знаходяться в оренді у "Київенерго".

"У підприємства (тепломережі) знаходяться в оренді до 2017 року. Говорити про те, що ми можемо провести нормальний конкурс і залучити всіх можливих інвесторів - це можна зробити тільки після 2017 року", - додав чиновник.

Мазурчак відзначив важливість послідовного проведення всіх необхідних процедур, щоб кияни змоги наочно переконатися в тому, що вартість реконструкції мереж не буде закладена в тарифи на тепло для населення
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ