Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4e7872e3e3da6/
Українська правда
Київ

"Комунальні боржники" підуть під суд

20.09.2011  14:02


Фотот Фокуса
Мерія серйозно взялася за киян, які мають борги за компослуги. Тепер за 1,5 тисячі гривень боргу можна постати перед судом, пише "Сегодня".

"Зараз робота з боржниками буде проходити у двох напрямках. По-перше, голови районів одержали вказівки опитати всіх боржників. Довідатися, чому не платять - для цього є об'єктивні причини чи це роблять навмисне, без усяких причин. Першій категорії людей ми спробуємо допомогти, наприклад, через оформлення субсидій. А із другою категорією буде окрема робота", - сказав перший заступник голови КМДА Олександр Мазурчак.

За його словами, мерія спробує обійтися без виселень з квартир, але "до суду буде подавати однозначно".

"А найефективніший спосіб, я вважаю, відключати індивідуально боржників від послуги. Не платить за світло - залишиться без світла, не платить за воду - без води", - сказав Мазурчак.

Така жорсткість, за його словами, пояснюється тим, що розмір боргу зростає, а в списку злісних неплатників, як повідомлялось, вже 11 тисяч родин.

Тому тепер до суду подаватимуть навіть за борг у 1,5 тисячі гривень (для багатьох родин вартість "комуналки" за 2 місяці).

"Я одержала повідомлення від ЖЕКу, що на мене подадуть до суду за 1,5 тисячі гривень боргу - це майже 2,5 суми "комуналки", яку я плачу на місяць. Але я не змогла сплатити борг, оскільки на роботі затримують зарплату 2 місяці. Тоді мені надіслали повістку до суду", - сказала киянка Оксана, що проживає в хрущовці на Лениградській площі.

Борг родини Алині Р., що проживає на Солом'янці, - близько 14 тисяч гривень, їх до суду не викликали, але ЖЕК все ж "мститься" за борг.

"Раніше був борг більше 20 тисяч гривень, але вдалося частину погасити, позичивши в знайомих. Але й ці гроші непід'ємні - усе йде на дітей. ЖЕК кілька раз попереджав, що подасть до суду, але ніякі повістки не приходили, і на жодне засідання нас не викликали. Але нам у ЖЕКу не дають ніяких довідок, не реєструють у квартирі нових членів родини", - розповіла Аліна.

Водночас, відзначає видання, є й принципові неплатники.

"Я кілька місяців не плачу за квартиру, оплачую лише електроенергію. А за що? У під'їзді бардак, у дворі не прибирають", - сказав Андрій Мироненко.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.