"Комунальні боржники" підуть під суд



Фотот Фокуса
Мерія серйозно взялася за киян, які мають борги за компослуги. Тепер за 1,5 тисячі гривень боргу можна постати перед судом, пише "Сегодня".

"Зараз робота з боржниками буде проходити у двох напрямках. По-перше, голови районів одержали вказівки опитати всіх боржників. Довідатися, чому не платять - для цього є об'єктивні причини чи це роблять навмисне, без усяких причин. Першій категорії людей ми спробуємо допомогти, наприклад, через оформлення субсидій. А із другою категорією буде окрема робота", - сказав перший заступник голови КМДА Олександр Мазурчак.

За його словами, мерія спробує обійтися без виселень з квартир, але "до суду буде подавати однозначно".

"А найефективніший спосіб, я вважаю, відключати індивідуально боржників від послуги. Не платить за світло - залишиться без світла, не платить за воду - без води", - сказав Мазурчак.

Така жорсткість, за його словами, пояснюється тим, що розмір боргу зростає, а в списку злісних неплатників, як повідомлялось, вже 11 тисяч родин.

Тому тепер до суду подаватимуть навіть за борг у 1,5 тисячі гривень (для багатьох родин вартість "комуналки" за 2 місяці).

"Я одержала повідомлення від ЖЕКу, що на мене подадуть до суду за 1,5 тисячі гривень боргу - це майже 2,5 суми "комуналки", яку я плачу на місяць. Але я не змогла сплатити борг, оскільки на роботі затримують зарплату 2 місяці. Тоді мені надіслали повістку до суду", - сказала киянка Оксана, що проживає в хрущовці на Лениградській площі.

Борг родини Алині Р., що проживає на Солом'янці, - близько 14 тисяч гривень, їх до суду не викликали, але ЖЕК все ж "мститься" за борг.

"Раніше був борг більше 20 тисяч гривень, але вдалося частину погасити, позичивши в знайомих. Але й ці гроші непід'ємні - усе йде на дітей. ЖЕК кілька раз попереджав, що подасть до суду, але ніякі повістки не приходили, і на жодне засідання нас не викликали. Але нам у ЖЕКу не дають ніяких довідок, не реєструють у квартирі нових членів родини", - розповіла Аліна.

Водночас, відзначає видання, є й принципові неплатники.

"Я кілька місяців не плачу за квартиру, оплачую лише електроенергію. А за що? У під'їзді бардак, у дворі не прибирають", - сказав Андрій Мироненко.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ