Лікарі, які вирізали очі в померлих, зізналися у скоєному


Троє медиків Київщині, які вирізали очні яблука у померлих, повністю визнали свою провину.

Про це в інтерв'ю "Фокус.ua" заявив головний слідчий МВС Василь Фаринник.

"Цю справу міліція Київської області почала розслідувати ще наприкінці 2010 року. Були скарги від жителів області, що в їхніх померлих близьких без дозволу в обласному морзі були вилучені очні яблука. Усього виявлено 26 незаконних операцій такого роду. Вирізані органі вони передавали для подальших операцій по трансплантації в лікарні Києва й області", - сказав слідчий.

Він додав, що досудове слідство по кримінальних справах відносно медиків, що займалися вилученням очей у померлих, закінчене й спрямоване в прокуратуру Київської області для затвердження обвинувальних висновків і передачі до суду.

Фаринник нагадав, що по цій справі проходять троє обвинувачуваних: двоє керівників Київського обласного бюро судмедекспертиз і завідувач патолого-анатомічного відділення однієї з райлікарень області.

"Обвинувачувані повністю зізналися у скоєному", - відзначив він.

"Що стосується операцій у Київському Центрі мікрохірургії ока й причетності його співробітників до здійснення злочинів, пов'язаних із трансплантацією органів або тканин людини, то в цей час проводиться додаткова перевірка. Поки обвинувачуваних серед лікарів Центру немає й прізвища назвати я не можу", - повідомив головний слідчий МВС.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ