Кільцева електричка поїде 4 жовтня



Фото radiosvoboda.org

Запуск кільцевої електрички, запланований, на кінець вересня, відбудеться 4 жовтня.

Про це в ефірі телеканалу "Київ" сказав голова КМДА Олександр Попов.

"Ми цю дорогу відкриємо 4 жовтня. Це дуже важливий проект для всіх районів, але особливо для Троєщини", - сказав чиновник.

Він додав, що "на наступний рік місто планує довести до станції на Троєщині швидкісний трамвай".

"Таким чином можна буде за годину - годину і 10 хвилин з Троєщини потрапити у будь-яку частину Києва. І поки ми будемо будувати гілку метро, я думаю, це буде нормальна альтернатива, щоб вже на наступний рік вирішити це питання більш-менш організовано", - сказав Попов.

Він додав, що днями влада буде проводити інформаційну кампанію і буде розповідати, як працюватиме електричка і яким чином до неї можна доїхати.

"Ми хочемо в перші ж дні роботи електрички отримати рекомендації від киян, може, ми щось не так зробили, може, якість додаткові маршрути потрібні - ми будемо відкриті до дискусій, діалогу і критичних зауважень", - сказав Попов.

За його словами спочатку на лінії працюватиме 10 потягів, які курсуватимуть з інтервалом у 15-17 хвилин, а проїзд, принаймні, до нового року буде 2 гривні.

"Буде у нас 2 гривні. Нам доведеться знаходити кошти на дотації, бо проїзд буде більш кошторисним. Але ми витримаємо, і до 31 грудня ніяких розмов про підвищення не буде. Подивимось, який буде бюджет наступного року і тоді вже будемо вирішувати", - сказав голова КМДА.

Як повідомили у прес-службі Південно-Західної залізниці, орієнтовно, ходитиме міська електричка з 6.00 до 09.30 (або 10.00) ранку та з 17.00 до 21.30 увечері, щоб розвантажити транспортну інфраструктуру міста у години-пік.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ