Зоопарк купує яйця по 18 гривень, а яблука – по 15



Фото lady.ru

Закупівельні ціни, закладені Київським зоопарком в плані закупівель кормів на 2011 рік на низку продуктів, перекривають навіть цінову захмарність продуктів, що скандально постачалися в українську армію.

Про це пише ZN.UA.

Зокрема, яйця курячі (28 тисяч 123 штуки на рік) закуповуються з розрахунку 18 гривень за десяток, звичайна морква (майже 79 тонн) - по 7,98 гривні за кг, морква-проривка (майже 25 тонн) - по 16 гривень за кг.

І це при тому, що в інтернеті сьогодні повно комерційних пропозицій «продам моркву» за ціною від однієї до двох гривень за кг, відзначає видання.

Мед закуповується зоопарком по 70 гривень за кг, яблука (25,5 тонн) - 15 гривень за кг, масло оливкове - 184 гривні за літр. І це далеко не повний список продуктів, що закуповуються.

Нинішній директор зоопарку Олексій Толстоухов пояснив ZN.UA це ціноутворення тим, що саме такі ціни йому "спускають зверху" - з управління статистики.

Однак, ціну на жолуді (сіно, солому або гілковий корм) управління статистики не дає. Тому виникнення ціни у 10 гривень за кг жолудів при потребі майже двох тонн плодів дуба зоопарківське керівництво пояснити не змогло.  

За даними видання, в Інтернеті жолуді продають по 3-5 гривень за кг.

"При бажанні шляхів економії коштів, яких не вистачає ні на інтернет-сайт, ні на те ж відеоспостереження, можна знайти не лише в кормах або охороні. Але і у відповіді на питання, для чого зоопарку потрібні, скажімо, завідувач юридичним відділом і два провідних юрисконсульта, які ділять між собою ще одну ставку.

Або заступник генерального директора з економічних питань, яка курирує сектор планування та економічного аналізу, де провідний економіст суміщає посаду зі ставкою просто економіста. Не кажучи вже про бухгалтерію, бойовому складу якої може позаздрити пристойне виробництво. П'ять провідних бухгалтерів. Один просто бухгалтер. Один заступник головного бухгалтера, тощо", пише видання.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ