Будинок Петра вирішили закрити на ремонт


У приміщеннях Будинку Петра, звідки стали виселяти Музей історії Києва, вирішили затіяти ремонт.

Як повідомили у Головному управлінні охорони культурної спадщини, будинок на вул. Костянтинівській, 6/8 руйнується через підвищену вологість та грибок, виявлений на стінах.

"У зв'язку з цим, виникла необхідність переміщення групи експонатів "археологія" з будівлі Музею історії Києва, адже стан, у якому нині знаходиться Будинок Петра, негативно впливає на експонати, що там зберігаються", повідомили в прес-службі мерії.

Фахівці запевняють, що під час транспортування самим експонатам нічого не загрожує.

Археологічні фонди Музею історії Києва розмістять у тих же приміщеннях, де нині зберігаються основні фонди Музею (на IV та V поверхах "Український дім") під охороною, наголосили в мерії.

Як відомо, Музей історії Києва орендував частину приміщень у Будинку Петра Київського науково-методичного центру з охорони, реставрації та використання пам'яток історії, культури і заповідних територій.

"Починаючи з 2007 року між Музеєм та названим науково-методичним центром не укладалися договори оренди Будинку Петра, однак рішеннями Київради у 2008 та 2009 роках ці приміщення надавалися в безоплатну оренду. З 2010 року перебування археологічних фондів у цих приміщеннях не закріплене юридично", наголосили у прес-службі.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ