Більше половини маршруток возять пасажирів незаконно



Фото Української правди. Київ
Більше 60% столичних перевізників мають прострочені договори з міською адміністрацією, проте продовжують возити пасажирів.

Про це пише "Комсомольська правда" з посиланням на голову транспортної комісії в Київраді Дмитра Олійника.

"Більше 60% приватних перевізників у столиці працюють без договорів. Міська адміністрація не проводить конкурси, заблокована робота тендерного комітету", - розповів Олійний.

Перевізники теж обурюються тим, що їм не дають нормально працювати.

"Начальник управління транспорту не проводить тендери. Останній конкурс на київський маршрут був у червні минулого року. Зараз багато просто не мають права перевозити людей", - сказав голова міської організації роботодавців-перевізників "Столиця" Валерій Липецький.

Олійник же каже, що нібито ситуація з тендерами пов'язана з розробкою генплану, у який входить транспортна схема міста. Але замість того, щоб підрахувати пасажиропотік і, ґрунтуючись на цьому, розробляти схему, чиновники нічого не роблять.

Співрозмовник видання з одного з транспортних підприємств пояснив, що відтягування у розробці транспортної схеми прямо пов'язане з тим, що майже кожний київський маршрут належить впливовій людині. Мовляв, вони не дозволяють так просто вигнати "свій" маршрут з міських вулиць.

Тим часом "Київпастранс" опублікував список найбільш завантаженого транспорту.

У ньому зокрема, тролейбуси №3 (вул. Волгоградська - ст. метро "Палац спорту") та №5 (вул. Білицька - пл. Леву Толстого), трамваї №1 і №3 (швидкісна лінія) та автобуси №21 (ст. метро "Петрівка" - вул. Милославська), №51 (ст. метро "Червоний Хутір" - ст. метро "Контрактова площа"), №69 (ст. метро "Палац спорту" - вул. Литвиненко-Вольгемут), №99 (ст. метро "Мінська" - пл. Шевченка), №101 (ст. метро "Петрівка" - вул. Милославська).

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ