Аеропорт "Жуляни" буде зі скла і з райдужним дахом



Фото Сегодня
Новий міжнародний термінал в аеропорту "Жуляни" обіцяють відкрити у квітні 2012 року.

Наразі термінал готовий на 70%, пише "Сегодня".

"Найголовніша особливість цього терміналу - максимальний комфорт. Це коли пасажир, виходячи з літака, через 20 хвилин уже сидить у таксі. Ну і, звичайно, дизайн у стилі Open Space. Тобто відкритого простору", - розповів заступник директора з будівництва аеропорту "Київ" Сергій Спатарь.

Фасад, як на привокзальній площі, так і в зоні вильоту, буде повністю зі скла. Ці роботи з засклення розпочнуть за 2 тижні і закінчать у листопаді.

"Пасажири не будуть перетинатися. Праву частину будинку віддамо під виліт, ліву під приліт. На першому поверсі будуть холи, каси, зал очікування, ресторани і кафе", - сказав Спатарь.

На другому поверсі розташується митна зона, зали міжнародних вильотів - звичайний і бізнес-класу - ресторани, Duty Free і блок вильоту.

Третій поверх займатимуть офіси авіакомпаній. Розділятиме два крила великий хол зі скляним дахом.

У новому терміналі будуть тільки міжнародні рейси, у нинішніх приміщеннях аеропорту залишаться внутрішні.

"Заявок від відомих авіакомпаній уже зараз багато. Можливо, сюди переїдуть компанії з "Борисполя", оскільки від нас зручно добиратися в місто", - сказав Спатарь.

До термінала побудують дві нові дороги від вулиці Медової до Повітрофлотського й Червонозоряного проспектів і відремонтують дорогу до вул. Народного Ополчення.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ