Мерія обіцяє, що хліб у Києві не подорожчає



Фото healthyrecipes.wikia.com
В.о. начальника Головного управління внутрішньої торгівлі КМДА Василь Щербенко заявляє, що уряд та столична влада зробили все для того, щоб хліб не подорожчав.

"Сьогодні ми вже заготовили зерна на два з половиною місяці -  пшеничного і житнього. Крім того, за клопотанням голови Київської міськдержадміністрації, укладені угоди з 10 областями про постачання зерна. Тож запевняю, що хліба у нас буде достатньо", - наголосив чиновник, якого цитує прес-служба мерії.

"У Києві 63 тисячі тонн (тобто 78% від необхідного) уже закуплено", - сказав він.

Крім того, додав чиновник, цього року місто планує заготовити понад 220 тисяч тонн плодоовочевої продукції (на 10% більше, ніж торік).

"У нас є спеціалізовані плодоовочеві бази, куди для зберігання і споживання вже завезено 150 тисяч тонн продукції, а також ще близько 8 тисяч тонн - для зберігання і переробки", - наголосив Щербенко.

Він також наголосив, що продукти на сільськогосподарських ярмарках, організованих мерією, незабаром подешевшають.

"Починається масове збирання урожаю: картоплі, моркви, буряка, тож я думаю, що мінімум на 10% ціни на цю продукцію будуть ще нижчими. Наприклад, уже в суботу, 9 вересня, капуста в нас продавалась від 69 копійок до 2 гривень, картопля - від 1,5 до 4 гривень, буряк - від 1,5 до 3 гривень, цибуля - від 1,8 до 3 гривень. Таких цін кияни вже давно не бачили", - сказав чиновник.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ