У столиці – спалах невідомої хвороби



Фото donbass.ua
У Києві спалах невідомої інфекції - у міській шкірно-венерологічній лікарні на Оболоні одночасно захворіли 16 дітей. Усі вони скаржилися на нудоту і головний біль, повідомляє телеканал СІТІ.

Як повідомили у Міністерстві охорони здоров'я, перший випадок захворювання зареєстровано 12 вересня о 21.00. однак вже 13 вересня хворими виявилися 16 дітей віком від 3 до 17 років. Попередній діагноз "ротавірусна інфекція".

Однак, дізнатися, що насправді спричинило хворобу журналістам було непросто. Так, у лікарні мовчали весь день аж до вечора. Мовляв, проблеми немає, всі живі-здорові, а про спалах невідомої хвороби навіть не чули.

Водночас показати, що "проблем немає" не змогли, натомість техперсонал лікарні мало не кулаками виштовхував журналістів.

Згодом з'ясувалося, що відділенні мікології закрили. А в міській СЕС та Головному управлінні охорони здоров'я мерії півдня не працював ні факс, ні телефон.

Підвечір завідувачка лікарнею Ніна Турік сказала: інфекція дійсно спалахнула, але, що стало причиною наразі невідомо.

У СЕС надвечір середи теж згодилися прокоментувати ситуацію. Мовляв, взяли проби з довколишнього середовища їжі та стічних вод, поки підозрюють лікарняні харчі.

"Ми шукаємо, який спричинив захворювання", - сказала завідувач епідеміологічного відділу СЕС Ірина Кисляк.

Наразі всіх дітей перевели до інфекційного відділення. Попередні результати обстеження, кажуть лікарі, будуть через 2 доби.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ