Люди, які марафетили Русанівку для Януковича, досі сидять без зарплати?



Перед приїздом Януковича працювали і вдень, і вночі. Фото Української правди. Київ
Працівники зеленбуду Дніпровсього району, які в поті чола марафетили Русанівську набережну до приїзду президента Віктора Януковича, кажуть, так і не отримали зарплату за виконані роботи.

Про це "Українській правді. Київ" повідомили самі робітники.

"Людей виганяли робити і вдень, і вночі, і в будні, і в вихідні дні. Яке там Трудове законодавство України? І Янукович приїжджав, і Попов приїжджав. А зарплати людям, зароблені потом гроші, щоб могли дітей нагодувати та в школи повідправляти досі не віддали!", - сказав Ігор.

Тим часом, за його словами, директор КП з утримання зелених насаджень Дніпровського району Олена Сірош отримала звання героя України.

"За Русанівку Сірош дали героя України. Перед цим вона чудово з`їздила у відпустку за кордон. А люди, що корячаться на її орден, вже другій місяць сидять без грошей. Вона ж пояснює, що нема грошей - не виділяють", - додав Ігор.

Співрозмовник видання відзначив, що гроші не видають по півтора-два місяці, а тоді "кидають по 300-400 гривень".  

"На даний час заборгували зарплатню майже за два місяця. Спочатку розбили зарплатню на частини - аванс та більша частина. Потім перестали видавати аванс, а наразі й зарплатню перестали сплачувати. Крім того, бухгалтерія чомусь завжди забуває про вихідні дні, коли люди працюють, і за які повинні отримувати подвійну оплату", - додав Ігор.

Водночас бухгалтер КП УЗН Дніпровського району Малюта Ірина запевнила "Українську правду. Київ", що ніякої заборгованості перед робітниками немає.

"Ніякої заборгованості у нас немає. Ми отримуємо фінансування з бюджету і маємо зобов'язання заплатити гроші до кінця поточного місяця. Відразу, як отримуємо гроші - частину пускаємо на зарплату", - сказала вона.

Малюта додала, що нещодавно КП УЗН отримало 30 тисяч гривень і направило їх на зарплатню працівникам.

На прохання, уточнити, який відсоток зарплатні отримали люди і скільки ще належить отримати до кінця місяця, Малюта випалила: "Пишіть нам письмове звернення, тоді будемо щось відповідати!".

Отримати коментарі від керівництва Дніпровської РДА або чиновників Київської міськдержадмінітсрації виданню поки не вдалося.

  

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ