Міська електричка поїде "по колу" наприкінці вересня


До кінця вересня буде завершена перша черга проекту "Міська електричка".

Про це заявив начальник Головного управління транспорту та зв'язку КМДА Євген Водовозов, повідомляє прес-служба мерії.

"Реалізація цього проекту дасть можливість більш рівномірно розподілити пасажиропотоки та зменшити навантаження на пасажирський транспорт столиці, а також забезпечити прямий зв'язок між лівобережною і правобережною частинами міста", - сказав чиновник.

Наразі, у рамках впровадження проекту, проводиться реконструкція залізничних станцій та платформ, облаштовуються підходи та під'їзди до них, встановлюється турнікетне обладнання та виконуються роботи із благоустрою прилеглих територій.

Загалом протяжність залізничного кільця київського транспортного вузла становить 50,8 км та включає 14 пересадочних вузлів (станцій, платформ). Зокрема, станції "Київ-Пасажирський", "Видубичі", "Дарниця", "Київ-Петрівка", "Борщагівка", "Київ-Волинський" та платформи "Лівий берег", "Лівобережна", "Троєщина", "Зеніт", "Вишгородська", "Сирець", "Рубежівська", "Караваєві дачі".

За словами Водовозова, наразі "Південно-Західна залізниця" завершує модернізацію електропоїздів для забезпечення проекту "Міська електричка" - планується, що на лінії курсуватиме 10 електропоїздів.

 

 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ