Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4e6f68a9bc548/
Українська правда
Київ

Суд у справі Аделаджі перенесли. Не було перекладача

13.09.2011  17:28


Фото Сегодня
Дніпровський райсуд Києва 13 вересня не зміг розпочати розгляд по суті справа в обвинуваченні в шахрайстві пастора "Посольства Божого" Сандея Аделаджі і керівників компанії "King's Capital" через відсутність перекладача.

Наступне засідання призначене на 27 вересня, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Перед засіданням у вівторок будинку Дніпровського райсуду зібралося близько сотні прихильників і супротивників (потерпілих від дій) Аделаджі.

Прихильники пастора, серед яких парафіяни церкви "Посольство Боже", зустрічали його голосними вигуками. Між ними й людьми, що постраждалими від "King's Capital", виникали словесні перепалки.

Що стосується самого судового засідання, то у вівторок суд мав розпочати оголошувати обвинувальний висновок.

Сторона прокуратури клопоталася перед судом про те, щоб засідання проводилося російською мовою, оскільки один з підсудних є громадянином Росії, також погано знає українську мову Аделаджа. Це ж підтримала й постраждала сторона, однак адвокат Аделаджі Андрій Федур виступив проти.

Суд прийняв рішення вести судове засідання по даній справі українською мовою, тому що державна мова є мовою судочинства.

По закінченні засідання Аделаджа заявив, що він не вважає себе винним і хоче довести свою невинність у судовому порядку.

"Я не злочинець, я тільки приніс благо Україні. Біблія говорить, що праведник сміливий, і я сміливо йшов сюди сьогодні... Ми чекаємо правосуддя в Україні, і можливо, це буде перша справа, яку українське правосуддя розгляне справедливо", - цитує Аделаджу Обком з посиланням на УНІАН.

Відповідаючи на запитання, чи розуміє він українську мову, Аделаджа сказав, що розуміє, але не повністю.

За словами Федура, саме через те, що 13 вересня у зал судових засідань не з'явився перекладач, суд був змушено оголосити перерву в засіданні.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.