У столиці з'явиться ще два світломузикальних фонтани


У Києві вже розпочали реконструкцію Овального фонтана біля кінотеатру "Дружба", що на вулиці Хрещатик, 25 та каскадного фонтану біля музею Марії Заньковецької на Великій Васильківській, 119.

Про це пише "Комсомольська правда".

"Згідно із проектом у фонтані на Хрещатику буде демонтований шар облицювання і частково застарілий бетон. Тут також замінять технологічне устаткування. Фонтан стане динамічним (струмені води будуть змінювати висоту) і світломузикальним. Усе це працюватиме в автоматичному режимі", - розповіли у компанії, що займається реконструкцією.

Родзинкою фонтана стане те, що по ньому зможуть ходити люди - вода буде під решіткою, на яку покладуть гранітні плити. А струмені води битимуть зі спеціальних отворів.

Фото "Комсомольської правди" 

На каскадному фонтані по вул. Великій Васильківській, 119, дно й борти спорудять із армованого бетону. Саму споруду облицюють плитами з полірованого граніту. Цей фонтан також буде світловим і музикальним.

Фонтани планують здати в експлуатацію до кінця жовтня. Але помилуватися ними кияни зможуть лише один день, оскільки 1 листопада усі фонтани міста припиняють свою роботу.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ