Замість метро на Троєщині реанімують трамвай



Фото Української правди. Київ

Міська влада вирішила не чекати будівництва метро в Деснянському районі, а продовжити лінію трамваю до міської електрички. 

Про це пише "Комсомольська правда".

"Проект швидкісного на лівому березі як система легкого рейкового транспорту був затверджений ще в 1993 році. Трамвай повинен був їхати від Троєщини через станцію "Городню" і далі уздовж лінії залізниці через "Лівобережну" до проспекту Возз'єднання - завдовжки 12 км", - розповів автор проекту, гендиректор підприємства "Елтранс" Віктор Рєзніков.

Однак, відзначає видання, будівництво затяглося на роки. У 2000 році відкрили тільки шість тимчасових платформ, половину маршруту завдовжки 6 км, а трамвай став розвертатися на розв'язці на проспекті Ватутіна. А з початку 2009 року маршрут і зовсім закрили через нерентабельність.

Нині ж влада знову вирішила повернутися до трамваю, бо на Троєщині мешкає 300 тисяч людей, а метро туди, попри обіцянки, збудують не скоро.

За словами Рєзнікова, залежно від виділених коштів є два варіанти продовження швидкісного трамваю:

1. До залізниці, побудувавши там розворот трамвая й платформу міської електрички. На 1,2 км шляху за приблизними розрахунками потрібно 60 мільйонів гривень.

2. З підземним тунелем під залізницею до платформи електрички "Троєщина" (раніше називалася ст. "Городня"). Вартість 1,8 км лінії - 90 мільйонів гривень.

Фото kp.ua 

Земельні ділянки під продовження лінії трамвая були виділені ще в 1993 році. На шляху будівельників буде близько 80 ділянок Воскресенських садів, але з усіма, крім 4-5 власників, уже домовилися про відселення в урочище Осокорки, де для них збудували містечко - кооператив "Чайка".

За інформацією видання, розпочати будівництво можна через 2-3 місяці, тому що потрібно обновити й затвердити проектну документацію.

Строк будівельних робіт - близько року. Так що альтернативу метро жителі Троєщини можуть одержати до кінця 2012 року.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ